FRK Östras Flattfestivals historia

Det var en gång……Så skulle det kunna skrivas.

1997 deltog undertecknad i FRK/Smålands förträffliga sommarevenemang, då kallat Träffpunkt Trollebo. Som jag minns det, ett härligt två dagars evenemang med apporteringstävling på lördagen och utställning söndagen. På FRK Östra årsmöte 1998 berättade jag glädjefyllt och entusiastiskt om min upplevelse från Träffpunkt Trollebo och ett tu tre så hörde jag årsmötet säga, men va bra då ordnar du det i FRK Östra.

Det var så det började, första Flattfestivalen (ni ska veta att det inte var en barnlek att komma på namnet) genomfördes 25-26 juli 1998 på Väddö skjutfält, är ett militärt övningsfält vid Väddö, några mil norr om Norrtälje i Uppland. Syftet med Flatfestivalen var att engagera så många som möjligt av alla flattägare i FRK Östra.

De aktiviteter som Flattfestivalen erbjöd var:

  • Apporteringstävling med klasserna: jaktlek, lättare klass, svårare klass. (stationsvis, idag kallat WT, kan bara konstatera att FRK/Småland och FRK Östra var en förebild i sammanhanget)
  • Viltspår
  • Prova på spår
  • Utställning

Plankar programmet från helgen:
Lördagen:
Samling för dagens aktiviteter (apportering och viltspår)
Avbrott för lunch
Prisutdelning
Grillfest med allsång! och lotteri

Söndag:
Utställning
Dansk harjakt (apportering av dummis på tid) Idag kallad Scurry!
Dagen avslutades.

Ett stort gäng av sponsorer deltog! Blir lätt nostalgisk när jag försöker återge hur det än gång började och blir ännu mer glädjefylld när jag vet att det fortgår i samma anda dock med andra ord bara.

/Monica Olofsson (Kennel Sort Guld)